Съдът в Пловдив против Цацаров, няма да възобновява делото срещу гръцки студент, премазал ученичка на спирка

15:04, 17 ное 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативен съд Пловдив остави без уважение искането на Главния прокурор на Република България за възобновяване на наказателното производство срещу гръцкия студент Христос Боскос и Васил Калев,като счете, че не е налице нарушение на материалния и процесуалния закон, поради което няма основание за отмяна на атакуваното въззивно решение и връщане на делото за ново разглеждане от въззивната инстанция.

Припомняме, че трагедията се разигра на 19 май 2014 г. около 14  часа на спирка на ул. "Победа" в Пловдив. Гръцкият гражданин Христос Боскос с лекия си автомобил "Нисан" се движел с превишена скорост по средната лента за движение на западното платно на улицата към кръстовището с ул. "Сава Муткуров". В същото време Васил Калев управлявал с разрешена скорост лек "Мерцедес" по ул. "Победа" и също приближавал кръстовището. По това време непълнолетната Катерина Матеева се намирала на западния тротоар на ул. "Победа", след кръстовището, срещу маркираната пешеходна пътека.

Според магистратите Правилно и законосъобразно Пловдивският окръжен съд е освободил от наказателна отговорност подсъдимите Христос Боскос и Васил Калев и им е наложил административно наказание-глоба.

           

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама