БЛС: Незабавно оттегляне на заповедта на Петър Москов за отнетите права на патолог от КОЦ-Пловдив

15:38, 17 ное 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Приемаме за недопустимо използването на недоказани твърдения за извършени административни нарушения, без конкретно административнонаказателно производство и без неопровержимо установена вина“, се казва в официално становище на Българския лекарски съюз. Поводът е издадената в началото на месеца заповед на министър Петър Москов за отстраняване от длъжност на патолога от КОЦ-Пловдив д-р Петко Маслед след изнесени в медиите поредица от нарушения в здравното заведение.

„Този акт на Министъра на здравеопазването не е съобразен, нито с процедурата по извършване на проверки от Изпълнителна агенция „Медицински одит”, по реда на Наредба № 14 от 20 април 2010 г. за условията и реда за извършване на проверки на лечебните заведения от изпълнителна агенция "Медицински одит", нито с императивните постулати на административносанкционното производство, съгласно разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания“, допълват от БЛС.

Лекарите са възмутени, че без да е налице нито едно влязло в сила наказание за виновно извършено нарушение от страна на д-р Маслев, същият е санкциониран за повторност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама