Ден на толерантността в симитлийско село

15:52, 17 ное 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от ОУ ,,Св.Паисий Хилендарски" в симитлийското село Долно Осеново отбелязаха Международния ден на толерантността. 

Ученическата проява беше инициирана и се проведе съвместно с училищната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.    Третокласниците изработиха  ”Дърво на толерантността", което закичиха с различни пожелания и послания за търпимост, уважение и толерантно отношение. 

Инициативата беше подкрепена и от по-големите ученици.

Пред учениците беше представена презентация за принципите и правилата на толерантност и приемане на различието, след което се проведе дискусия по въпроси от тях за толерантно поведение.   Международният ден на толерантността се отбелязва по света на 16 ноември. 

През 1996 г. Общото събрание на ООН призовава страните членки да почитат на тази дата толерантността и да разпространяват идеята за разбирателство между народите. Преди това на 16 ноември 1995 г. страните членки на ЮНЕСКО приемат Декларацията за принципите на толерантността. По този начин се поставя началото на кампания за разпространение на равенството, подобряването на условията на живот, отричането на дискриминацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама