Инфекционисти не са влизали в лагера в Харманли

16:50, 17 ное 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инфекционисти в бежанския лагер в Харманли, както обещаха миналата седмица властите, не са стъпвали. Съмненията, че в приемателния център върлува зарази остават.

Иракчанинът Рубас е от 22 дни в Харманли, преди това е бил в Бусманци. Той е убеден, че афганистанците имат кожни проблеми. Обяснява, че имат дълбоки рани по краката. Обяснява още, че в лагера няма доктор.  Миналата седмица, когато се разрази скандала, властите се надпреварваха да опровергават, че има лекари.

Близки на чужденеца преди дни ходили в болницата, но там лекарите показали много лошо отношениекъм тях. Наричаха ни, че сме талибани, бяха зле настроени към нас. Накараха ни да ходим да си купуваме хапчета, каза още Рубас.

Междувременно от полицията съобщиха, че 18-годишен сириец е задържан за кражба от хипермаркет в Харманли. Вчера в 14,30 часа в местното управление е получен сигнал от охраната на магазина, че младежът е задигнал 2 бутилки с алкохол и 21 поздравителни картички без да ги заплати. Пристигналата на място група е задържала сириецът, обитател на РПЦ Харманли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама