Постоянните комисии към Общинския съвет в Плевен ще заседават следващата седмица

17:02, 17 ное 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянните комисии към Общински съвет – Плевен се събират за заседания на 21 и 22 ноември (понеделник и вторник),съобщиха от пресцентъра. Членовете на комисиите предстои да обсъдят поредица от предложения за приемане на нови и промени в действащи  общински наредби. 

На 21 ноември (понеделник) комисията „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов  ще разгледа 11 точки.

Ще бъдат обсъдени промени в пет наредби и ще бъдат обсъдени предложенията за приемане и на две нови наредби – Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен и Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на Община Плевен.

Част от дневния ред е и предложение за определяне срок на валидност на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на общината.

От 15,30 часа ще заседава комисията „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев,и щеразгледа 12 предложения., отнасящи се до промени в общинските наредби, както и проекти за подробни  устройствени планове.

 Комисията „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски ще обсъди предложения за промени в общински нормативни актове, предложение за прекратяване на наемен договор между Община Плевен и Спортен клуб по борба „Изобор” и ново предоставяне на спортна зала за съвместно ползване от Спортен клуб по борба „Изобор” и спортен клуб по борба „Камен Лозанов”.

 Комисията по стопанска политика и транспорт с председател д-р Йордан Георгиев ще обсъди отчетите за третото тримесечие на годината на общинските дружества “Паркстрой” ЕООД, “Тибор” ЕАД, “Инжстрой” ЕООД, ”МЦРСМ” ЕООД, ”ДКЦ ІІІ –   Плевен” ЕООД, “ДКЦ ІІ  Плевен” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД и “Дентален център 1 Плевен” ЕООД.

Във вторник  заседава комисията „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов. я ще обсъди приемането на наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен, ще разгледа молба от Младежкия общински парламент за отпускане на средства за мероприятия и др.

Комисията по здравеопазване и социална политика с председател д-р Калин Поповски ще разгледа предложение за преместване на Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за възрастни с увреждания от ул.”Цар Самуил” №55 в жк „Сторгозия“ в сградата на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Детелина”.

В дневния ред са и искания за внасяне на предложения в Министерски съвет за отпускане на персонална пенсия и искане за еднократна помощ за лечение, молба от Сдружение с нестопанска цел „Клъстер за развитие и обучение на лекари по дентална и хуманна медицина” относно включване на Община Плевен като асоцииран член на сдружението,

Комисията за подпомагане на двойки и лица с репродуктивни проблеми с председател д-р Калин Поповски. Комисията ще разгледа 7 молби.

 Комисията „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков ще заседава по 12 точки. Ще бъдат обсъдени отчетите за третото тримесечие на годината на общинските търговски дружества “Инжстрой” ЕООД, ”МЦРСМ” ЕООД, “ДКЦ ІІ Плевен” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД и “Дентален център 1 Плевен” ЕООД.

Комисията„Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова ще заседава по  9 точки, една от тях е Анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците със специални образователни потребности на територията на общината..

Комисията по култура, вероизповедания и международна дейност с председател Петя Василева ще обсъди  9 точки – молба от Младежки общински парламент за финансиране на предстоящи мероприятията до края на 2016 г., предложение от читалище”Просвета – 1923” за финансова помощ в размер  на 1000 лв. във връзка с подготовката на фестивал, др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама