Местността Свети Никола е с нова електрическа мрежа

18:19, 17 ное 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електроразпределителната компания „Енерго-Про Мрежи“, обслужваща Североизточна България, изгради нов участък от електрическа мрежа в местността Свети Никола на територията на град Варна.

Мрежата ниско напрежение в района е от смесен тип – една част е изградена с подземни линии, друга – с въздушни. В реализацията на проекта дружеството положи 1855 метра подземни кабели, монтира 24 стоманобетонни стълба и 1612 метра усукани изолирани проводници. Те са по-устойчиви на температурни промени, силните ветрове, снегонавявания и обледяване през зимата. В рамките на проекта са монтирани 32 нови електромерни табла на границата на частната собственост и 103 електромера с по-добри технически характеристики.

Местността Свети Никола е част от вилната зона на Варна, която през последните години се застрои значително. „Енерго-Про“ обнови и разшири електроразпределителната мрежа, за да гарантира надеждно електрозахранване на жителите в района. Новоизградената мрежа ще поеме нарастващото потребление и ще осигури възможност за присъединяване на нови клиенти. 

Реконструкцията, в която дружеството инвестира 108 000 лева, беше финализирана през октомври. Месец по-рано компанията реализира друг проект на стойност 122 000 лева за обновяване на  електроразпределителната мрежа в силно разрасналия се район от местност Свети Никола – квартал „Бриз“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама