Възрастен мъж загина при пожар в Русе /обновена/

21:53, 17 ное 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за инцидента е подаден малко след 18 ч. тази вечер. Запалил се е апартамент на втория етаж в блок "Ния" в квартал "Здравец-Изток" в Русе.

3 екипа на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" са пристигнали на място. Те са потушили пламъците, но открили безжизненото тяло на възрастния собственик на апартамента вътре.

По-всяка вероятност огънят е тръгнал от печката на твърдо гориво в жилището, с която възрастният мъж се отоплявал. За бързото му разпространение са помогнали и складираните много дърва и стара хартия в жилището. 

Заради пожарът част от хората, живеещи в блока, се бяха евакуирали временно. Тепърва ще се установява причината за инцидента.

В 17:18 часа е постъпил сигнал за пожар в жилище на втория етаж в блок „Ния“ в Русе, съобщават от РД "ПБЗН". Служители от Втора РСПБЗН- Русе с три автомобила са изпратени на адреса. При гасенето на пожара в една от стаите е открит починал мъж.

В стаята е имало работеща готварска печка на твърдо гориво, а в близост до нея горими материали.

След потушаване на пожара е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на Второ РУ, при който е установено, че починалият е собственикът на жилището – мъж на 84 години. Трупът е откаран за аутопсия. По случая е заведено досъдебно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама