Б. Борисов в 2 ч в Харманли: Екстрадираме виновните за бунта

02:44, 25 ное 16 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички организатори на бунта в Харманли ще бъдат изпратени в лагер от закрит тип, а след това екстрадирани в Афганистан. Това каза на пресконференция в 2 часа премиерът в оставка Бойко Борисов. По думите му виновните се знаели кои са, защото били заснети на видеокамерите.

Борисов съобщи още, че правителството е направило заявка за самолет през декември, с който ще бъдат екстрадирани афганистанци в родината им. Той не уточни за колко души става дума. По думите му на бунта вчера, много от чужденците са снимали с телефоните си и са качвали снимки и клипове в социалните мрежи.

Борисов информира че сред задържаните има хора, които са заплаха за националната сигурност.



Министър председателят снощи е разговарял и с Главния прокурор Сотир Цацаров за ситуацията в Харманли. Още днес в лагера ще влязат следователи и ще започнат да събират доказателства по образуваното досъдебно производство. По-рано бе съобщено, че разследването е започнало в Окръжна прокуратура и ще се води за хулигански действия и повреждане на имуществото.

На брифинга рано тази сутрин Борисов съобщи, че мигрантите са разрушили и медицинския център в приемателния център, който е трябвало да бъде открит днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама