Над 200 вида млади вина се леят на „Дефиле на младото вино”

06:50, 25 ное 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната – фестивалът „Дефиле на младото вино” ще се проведе в последната седмица на месец ноември в град Пловдив. Поредица от дегустации, съпроводени с лекции, както и богата културна програма са подготвили организаторите от Съвет по туризъм – Пловдив.

На специална пресконференция в залата на общината Любозар Фратев – Председател на УС на Съвета по туризъм, Минко Кафтански – и.д. директор на ОИ „Старинен Пловдив“ и проф. Йорданка Алексиева-заместник-ректор на Университет по хранителни технологии- Пловдив представиха акцентите и новостите, както в програмата на Дефилето, така и в съпътстващата културна програма.

Посетителите на традиционното изложение на млади български вина ще могат да се насладят на рекорден брой български вина – над 200 вида от продукцията на 32 водещи винопроизводители от цялата страна. Дегустациите ще се проведат в неповторимата атмосфера на 12 емблематични места в Стария град, сред които галерии, музеи и  ресторанти. В част от обектите ще бъде предлагана специално приготвена храна за дегустациите. Участие във фестивала ще вземат и производителите на мед със своята екологична продукция.

Официалното откриване на „Дефиле на младото вино” е днес в 14 часа в подножието на Стария град на ул. Съборна 2-4 (до бариерата под храм „Света Богородица“)

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама