Над 90 ученици с участие в кулинарна надпревара в Русе, посветена на здравословното хранене

07:54, 25 ное 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 25 ноември, от 16:00 часа, в ресторант „Киното“, ще се проведе кулинарен конкурс организиран от Сдружение „Евромед консулт“.

Събитието е заключителната част на проект „За един по- здрав живот”, който сдружението реализира в партньорство с Български младежки Червен кръст – Русе с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт по Програма „Знание и растеж“.

Кулинарното състезание ще даде възможност на младежите обучени по проекта да се изправят един срещу друг и да покажат какво са научили от лекциите по здравословно хранене, проведени от доброволците на сдружението и на БМЧК - Русе, съобщават още организаторите.

 

Участие в събитието са заявили над 90 ученици от различни училища в Русе, на възраст между 10 и 15 години. Участниците ще имат за задача да приготвят здравословна закуска за определено време и ще отговарят на въпроси, свързани със здравословните храни. Комисия, състояща се от доброволци-обучители, ще оценява отборите по шестобалната система.

 

Отборите класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място ще получат медали, грамоти и подаръци от Био магазини „Тайната градина“, а всички участници ще получат поощрителни награди от Сдружение „Евромед консулт“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама