Ненчев на разпит във Военно-окръжната прокуратура, очаква ново обвинение

08:16, 25 ное 16 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военният министър в оставка Николай Ненчев трябва да се яви днес във Военно-окръжната прокуратура, като се очаква да му бъде повдигнато ново обвинение. Прокуратурата вече го обвини заради договорите за ремонт на изтребителите ни с руската "РСК МиГ" и следствието от неизпълнението им за българската държава и армия. Сега обаче ще бъде подведен под отговорност заради обществена поръчка за униформи за армията от 2014 г.

Според неофициална информация на БНР обвинението е за договор за униформи за армията, който е възложен на фирма, чиято основна дейност нямала нищо общо с изработването на военно облекло.

Според бТВ поръчката на стойност над 4 млн. лв. е била спечелена от фирма за изработка на пайети и бродерии, а след отказ на компанията е била възложена на „Интендантско обслужване“. Условие обаче е било търговското дружество на Министерството на отбраната да наеме за подизпълнител същата фирма. Така според прокуратурата министерството е загубило над половин милион лева.

Ненчев беше разпитван за този договор през месец април. Тогава той обясни, че бил само свидетел, тъй като случаят е още от преди да стане той министър. Ненчев коментира, че в миналото търгове за униформи са се печелили oт фирми без машини и работници, които впоследствие са възлагали работата на „Интендантско обслужване“.

Николай Ненчев е вторият министър в оставка, на когото прокуратурата предяви обвинения тази седмица, след като по-рано здравният министър Петър Моксов беше обвинен за договора за бартер на ваксини между България и Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама