Деца избират бъдеща кариера на базар на професиите в НДК

08:51, 25 ное 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ролеви игри, химична лаборатория, екология, електропроизводство, 3D принтиране, Scratch програмиране, телевизионна реклама, безопасност в интернет. Това очаква децата, които посетят Детския базар на професиите на 25 и 26 ноември от 10:00 до 16:00 часа в Мраморното фоайе на 2-я етаж на Националния дворец на културата (НДК).

Базарът е подходящ за деца над 7 години. Всяко дете ще може да разбере какво работят на практика инженери, химици, фармацевти, програмисти, актьори, архитекти, планински спасители, ветеринарни лекари и други професионалисти.

Ще бъдат представени и различни лекции за кариерно развитие. Те са предвидени за деца над 10 години. Лекторите ще отговарят на всички въпроси на децата, свързани с професията – каква е ползата от нея, какви са възможностите за реализация, къде се практикува, какви знания и умения изисква, кои са нейните предимства, какви опасности крие.

Събитието е с вход свободен, като 25 ноември е ден за организирани посещения от училища, а 26 ноември е отворен за посещения за всички родители и подрастващи.

Организатор на събитието е Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Целта е още от ранна детска възраст да се даде на децата ясна представа за същността на различните професии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама