Форум-среща срещу насилието над жени и деца организира НЧ „Делиорман 2014 г.”-Разград

08:54, 25 ное 16 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Форум-срещана тема “Превенция и преодоляване на насилието над жени и деца” организира Народно читалище „Делиорман 2014 г.” в Разград. Дискусията ще се проведе днес от 14 часа в зала 712 на Областна администрация.

Събитието е в рамките на проект „Мълчанието не е злато”, с бенефициент Фондация “Джендър алтернативи” гр. Пловдив, в партньорство с Народно читалище „Делиорман 2014 г.”, финансиран от Българския фонд за жените. Целта на проекта е да се повиши общественото съзнание и информираност за насилието, основано на пола, чрез застъпнически и информационни инициативи онлайн и на местно ниво, както и да се насърчат /потенциални / жертви да потърсят помощ и защитят техните права. Дейностите по проекта обхващат шест области, сред които и Разград.

По време на срещата ще бъдат разяснени процесите по ратификация на Истанбулската конвенция и защо тя е важен инструмент за защита на жертви на полово обусловено насилие.

Преди форума във фоайето на областната администрация ще бъде открита изложба „Истинското лице на насилието“. Тя е по повод международният ден за елиминиране на насилието срещу жени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама