Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност във вторник

10:06, 25 ное 16 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев свиква на 29 ноември 2016 г. от 10:00 часа на „Дондуков“ 2 заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата ще бъде „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Новоизбраният президент Румен Радев също е поканен да вземе участие в КСНС.

След оставката на кабинета „Борисов 2“ Плевнелеив проведе консултации с парламентарно представените партии преди връчването на мандатите за съставяне на правителство в рамките на Народното събрание.

След като свика КСНС, той ще стартира процедурата за връчване на проучвателни мандати за съставяне на кабинет. По време на съвета президентът ще представи постигнатите резултати от разговорите.

Единствено „Обединените патриоти“, които имат 33-ма народни представители в парламента, изразиха готовност по време на консултациите да приемат мандата за съставяне на правителство.

ГЕРБ, БСП и ДПС категорично отказаха, а Реформаторският блок заявиха, че това би било възможно само при подкрепа от ГЕРБ. АБВ настояха за бърз курс към служебно правителство. От ПГ „Български демократичен център - Народен съюз“ искат програмно или експертно правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама