Почистването на снега около сградите е задължение на гражданите, напомниха от Община Шумен

10:16, 25 ное 16 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с настъпването на зимния сезон Община Шумен напомня на всички ръководители на ведомства, фирми, организации, учебни и детски заведения, обекти за обществено хранене, на собствениците и наемателите на магазини и жилищни сгради, че отстраняването на ледените висулки по стрехите над улици, тротоари и други публични пространства е тяхно задължение.

Според чл.17, ал.6 от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен почистването на снега и заледяванията по тротоарите пред сградите е задължение на гражданите.

Инспектори от дирекцията “Устройство на територията” ще извършват проверки. При неспазване на Наредбата и констатиране на непочистени тротоари, прилежащи площи, входове на жилищни блокове и магазини ще бъдат съставени актове на собствениците. Санкциите са в размер от 100 до 1000 лева.

От общинската администрация отново напомнят на ръководствата на учебните и социалните заведения, че почистването на прилежащите тротоари в на районите около сградите трябва да се извършва от персонала на съответните заведения.

Администрацията призовава гражданите при снеговалеж и заледяване да не паркират колите си по най-натоварените булеварди, по тесните и труднопроходими при тежки зимни условия улици. Спрените автомобили пречат на нормалния достъп до улиците и затрудняват работата на снегопочистващата техника. Освободени от автомобили трябва да бъдат и местата около училищата, детските градини и здравните заведения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама