Прокуратурата обвини Ненчев и за униформите в армията

11:10, 25 ное 16 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската военно-окръжна прокуратура привлече като обвиняем министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев заради обществена поръчка за униформи за армията от 2014 г. Според държавното обвинение чрез тази обществена поръчка Ненчев е ощетил военното министерство с 259 773 лева, като възложил изработването на военно облекло на фирма, чиято основна дейност е съвсем различна.

Поръчката на стойност над 4 млн. лв. е била спечелена от фирма за изработка на пайети и бродерии, а след отказ на компанията е била възложена на „Интендантско обслужване“. Условие обаче е било търговското дружество на Министерството на отбраната да наеме за подизпълнител същата фирма.

Ненчев беше разпитван за този договор през месец април. Тогава той обясни, че бил само свидетел, тъй като случаят е още от преди да стане той министър. Ненчев коментира, че в миналото търгове за униформи са се печелили oт фирми без машини и работници, които впоследствие са възлагали работата на „Интендантско обслужване“.

"Има нужда от промяна в съдебната система. Връщам се в парламента и ще направя всичко необходимо за съдебна реформа", каза Ненчев на излизане от Военната прокуратура, цитиран от „24 часа“.

Това е второто обвинение срещу Николай Ненчев за седмица. По-рано той беше обвинен заради договорите за ремонт на изтребителите ни с руската "РСК МиГ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама