Деца от столично училище помагат за лечението на свой съученик чрез рисунки

12:32, 25 ное 16 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна изложба под мотото „Деца помагат на деца“ събира средства за животоспасяващо лечение в чужбина на ученика от 48 ОУ Георги Желязков. Експозицията „Рисунки за Гошко“ ще бъде в столичната галерия „Сердика“ от 28 до 30 ноември. Рисунките са дело на ученици от 48 ОУ „Йосиф Ковачев“ и Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“.

Всички приходи ще бъдат дарени за лечението на малкия Георги в Германия. Детето е диагностицирано с дифузен глиом на ствола на мозъка и се бори за живота си.

А това е историята на Гошко:

През август месец 2016 г. по време на лятната ваканция на Гошко при своята баба на село, родителтие му забелязват нещо необичайно в начина, по който той гледа с едното око. След няколко прегледа го изпращат при невролог. След кратък престой в неврологична клиника, куп изследвания, скенер и ядрено магнитен резонанс на главичаката му е поставена диагнозата тумор в мозъка /дифузен глиом на ствола.

Глиомите съставляват около 70% от туморите в мозъка и ако са локализирани на удобно за манипулации място, се отстраняват хирургично и рутинно се облъчват. Туморът на Гошко обаче е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. Това е много рядък случай. В САЩ годишно се диагностицират около 300 подобни случая. В България все още медиците нямат опит в лечението на това заболяване.

След дълги и детайлни проучвания семейството на Гошко открива, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните практики към настоящия момент са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която се спират родителите се намира в гр. Кьолн http://www.iozk.de/en/start/home.

Те избират тази терапия, тъй като тя предлага най-малко инвазивна намеса. Имунотерапията ще активира имунната система и ще накара тялото само да се бори с туморните клетки. Лечението трябва да започне максимално бързо!

Сумата, която е необходима за започване на лечението е 65 000 евро. Тази сума включва лечението в клиниката, междиннни изследвания, проучвания и други разходи покрай лечението в чужбина.

Документи за леченеито на Гошко в чужбина са подадени във Фонда за лечение на деца в чужбина. Отправени са и запитвания за лечения до още две клиники в Германия и Франция.

Всеки, който има възможност и желание да помогне на Гошко, може да извърши дарение. Това са дарителските сметки на името на детето:

Aлианц Банк България АД

BIC код: BUINBGSF

BG07BUIN95611100548124 BGN

BG77BUIN95611100548125 EU

име: Георги Емилов Желязков

PayPal: [email protected]

За връзка с бащата Емил Желязков и повече информация, може да пише на имейл: [email protected]. А това е Фейсбук страницата в подкрепа на Гошко: https://www.facebook.com/Подкрепете-Гошко-951496484977442/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама