По нови правила ще се разполагат преместваемите обекти в община Айтос

13:11, 25 ное 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По нови правила предстои да се разполагат преместваемите обекти на територията на община Айтос. Временна комисия, създадена от местния Общински съвет, е входирала докладна записка.

На 30 ноември тази комисия ще внесе на редовното заседание на Общинския съвет за обсъждане и одобрение Наредба за реда за разрешаване поставянето на преместваеми обекти на територията на общината. Приемането на новия нормативен акт се налага заради процедурни пропуски в досега действащата наредба.

С разработения нов проект е направена класификация на поставаемите обекти, съобразно дейността, която те осъществяват - на открито или закрито, и се урежда нов ред за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми обекти. Прецезиран е регламентът за провеждането на търгове или конкурси, което ще доведе до състезателно начало и възможност за по-широк кръг лица да участват в процедурите. В Наредбата се урежда и принудителното премахване на обектите съобразно изискването на ЗУТ.

Временната комисия е преценила, че в проекта не трябва да бъде включван раздел, който урежда реда и начина за разполагане на паметници на територията на община Айтос. Предлага да бъде разработена друга наредба за недвижимите културни ценности, за които се прилагат изискванията на Закона за културното наследство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама