Адвокатът на Емилия Ковачева налетя на бой в съда

13:26, 25 ное 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокат Владислав Янев, който защитава акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за умишлено убийство на новоредената Никол, налетя на бой в съдебната зала.

Случката се разигра, след като съдът не даде ход на делото срещу акушерката, съобщи БНТ. Припомняме, че по време на свое дежурство през месец април 2015 г. акушерката Емилия Ковачева нанася тежки удари на новороденото бебе, като го удря с ръце и стъклено шише за хранене, души го и го притиска.

Днешното съдебно заседание беше отложено, заради отсъствието на един от съдебните заседатели по делото, който се оказа командирован извън София. Процесът срещу Ковачева ще продължи през месец декември.

Адвокат Янев обяви решението като „шиканиране“ и определи съдебния състав като незаконен. Той влезе в словесен спор с наблюдаващия прокурор по делото Николай Христов и дори му налетя на бой.

„Ако мисли, че може да ме набие - това си е негов проблем. Да налети... Такова пренебрежително отношение към съда от защитник в моята практика за първи път срещам. Такова просташко поведение не отива на никой човек, особено на човек, който се титулува защитник, като адвокат“, каза наблюдаващия прокурор Христов.

В десетото заседание по делото се очакваше да бъдат разпитани всички останали свидетели. Към момента малката Никол вече ходи и дори казва отделни думи. Но медиците остават притеснени за зрението на малкото момиченце, което оцеля по чудо преди година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама