380 русенски студенти провеждат практическо обучение в реална среда по проект „Студентски практики“

13:56, 25 ное 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
380 студенти от Русенския университет в момента провеждат практическо обучение в реална работна среда по проекта „Студентски практики“ фаза 1, съобщават от учебното заведение. 

По проекта, в който университетът е партньор на Министерството на образованието младежите се обучават в рамките на 240 часа и получават стипендия в размер на 480 лева. 

Трима студенти са на практика в Община Русе, а други осем са в дирекция „Речен надзор“ към Изпълнителна агенция „Морска администрация“. 

18 студенти от специалностите Европеистика и многостепенно управление, Право, Бизнес мениджмънт и Публична администрация са на практика в Областна администрация. Те са разпределени в двете дирекции – „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ и „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Младежите имат академични наставници от университета, а работодателите им осигуряват ментори, които ги въвеждат в работния процес в оганизацията. 

До края на 2017 година 1417 русенски студенти ще преминат практическо обучение в партньорски фирми и институции. Практиката задължително е свързана с обучението на студентите в съответното професионално направление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама