Русенската прокуратура внесе обвинения срещу фирми, лъгали с данни за оборот

14:26, 25 ное 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама управители на дружества, представили неверни сведения за оборота на фирмите им, за да получат средства по европейски програми. Информация за предстоящото разследване съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу двамата е за това, че през периода от 27.06.2012 г. до 25.06.2014 г. в гр.Русе, Галимир Е. /като управляващ и представляващ юридическото лице „Тех-Нет” ЕООД – гр.Русе/ и Иван П. /като управляващ и представляващ юридическо лице „Крис Груп“ЕООД – гр. Русе/, в подадени до Община Русе   Декларации от  ЗОП. Те са съдържали информация за общия оборот и оборота от стоките, които са предмет на поръчката за последните три години /2009, 2010 и 2011г./ и Декларации, съдържащи списък на основните договори за доставки, изпълнени през последните три години, приложени към оферта за участие в обществена поръчка от 27.06.2012 г. с обект „доставка” и предмет „Доставка на оборудване” /с четири обособени позиции:  доставка на техническо оборудване, доставка на художествено-пространствено оборудване, доставка на модели и макети, доставка на софтуер/. 

Те са били депозирани в Община Русе в изпълнение на договор, сключен между Община Русе и Министерство на регионалното развитие и благоустройството по оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013г., Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.1-03/2010 – „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции” в рамките на проект „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл”, предоставили неверни сведения за оборотът на дружествата, които представляват,  с цел да  получат средства от Европейски фонд за регионално развитие, предоставени от ЕС на българската държава по оперативна програма, като Галимир Е. получил средства в размер на 594 115.60 лева - престъпление по чл.248а  от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама