Кметът инспектира готовността на фирмите за зимно поддържане на Шумен

15:59, 25 ное 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Любомир Христов инспектира готовността на фирмите за зимно поддържане на Шумен и определи подготовката им като добра.

Първо посети фирма „Екомакс”, която ще чисти 20 км пътна мрежа в кварталите Боян Българанов, Еверест, Тракия и Индустриална зона. Фирмата разполага с общо 11 машини,  200 тона сол и 200 тона пясък, складирани в базата им на Пети полк. 11 шофьори ще дежурят още от понеделник, очаквайки падането на първия сняг, ако прогнозите на синоптиците се сбъднат.



„Смятам, че има една добра подготовка за почистването на северната част на Шумен. Надявам се фирмата да обърне сериозно внимание на районите около учебните заведения и болницата”, заяви Любомир Христов.

След това кмета навести базата на „РТК”, която ще поддържа южните части на града и главната пътна артерия в кв. Дивдядово. Представителят на фирмата Атанас Кулев докладва, че разполагат с 4 машини за разпръскване на сол, както и с 1 трактор.



Наели са 13 души, които ще почистват ръчно с гребла по спирки и тротоари. 1200 тона сол са приготвени за борба със заледените и заснежени участъци. От фирмата бяха категорични, че няма да допуснат да се образуват снегонавявания и се зарекоха, че ще изкарат на терен цялата си техника, още при първите снежинки. 



Гражданите могат да подават сигнали за непочистени улици на дежурния телефон на Общината – 054/ 857 677, както и на 112.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама