Общинският съвет в Плевен забрани сватбите на открито

16:08, 25 ное 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сватбите и шумните семейни тържества на територията на община Плевен вече ще се провеждат само на закрито. Това става ясно от приетите на редовната сесия на местния парламент вчера промени в Наредба №1 за опазване на обществения ред и на общинските и други имоти за общо ползване.

Забранява се празнуващите да ползват  терени, които са общинска собственост-  тротоари, улици, площади, междуучилищни пространства, градини и паркове. Ограничението  важи и за открити частни имоти, с които се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите.

За нарушителите са предвидени глоби  от 2000 до 15 000 лв. При повторност санкцията може да стигне и 50 000 лв.

Според приетите промени се забранява и  носенето или ползването на хладни оръжия на обществени места, освен когато се касае за културни или спортни нужди или за военни цели.

не е позволено късането и изкореняването на общински цветя и храсти; извършването на дейности, причиняващи шум, отделянето на прах, вибрации и други надвишаващи допустимите норми, съгласно действащото законодателство на Р България; носенето на огнестрелно и газово оръжие в заведения, дискотеки, училища и други обществени сгради, с изключение на охраната им и т.н.

Предложенията за промени в Наредба 1 са били внесени от Паулина Кирова, секретар на Община Плевен, Лидия Петкова, началник на Първо РУ – Плевен и Росен Русанов, кмет на населеното предимно с роми село Буковлък, където най-вече има традиция всякакви семейни тържества да се правят на открито по улиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама