Кампания „Стоп на насилието над жени“ повиши осведомеността по проблема в Сливен

16:28, 25 ное 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският информационен център в Сливен на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел и Жени ГЕРБ проведоха информационна кампания „Стоп на насилието над жени“ по повод Международния ден за борба с насилието над жени. В рамките на инициативата бяха раздадени стотици флаери с номера на национални горещи телефонни линии за помощ на жертви на насилие, контакти на най-близките до Сливен кризисни центрове и на работещи по проблема местни институции и организации. Целта на акцията бе да повиши осведомеността по проблема за насилието над жени, предоставяйки в същото време полезна информация относно ангажираните инстутиции, към които могат да се обърнат пострадалите от насилие.

„Международният ден за премахване на насилието над жените ни напомня, че всяка трета жена в Европа е била жертва на някаква форма на насилие през живота си. Всяка една от тези жени е била унижавана, преследвана, удряна, подчинявана. Става въпрос за 13 милиона жени годишно, преживели насилие само защото са жени. Но заедно, с целенасочени действия и активност на всички нива, чрез засилена превенция и строги наказания за извършителите, можем да оставим насилието над жените в миналото. Повишаването на информираността за проблема е една от най-важните стъпки за постигането на тази цел и именно в тази посока е днешната инициатива на информационния ми център в Сливен и Жени ГЕРБ. С нея казваме, че не може да съществува устойчиво развитие без спазване на правата на жените, а това не може да бъде постигнато без премахването на всички форми на насилие над тях“, коментира от Брюксел по повод днешния ден евродепутатът Мария Габриел.

Тази информационна акция кореспондира в пълна степен с националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“, която тя провежда в партньорство с държавни институции и организации на гражданското общество. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама