Заседаваха Областния съвет по условия на труд и Областния съвет за тристранно сътрудничество в Търговище

17:03, 25 ное 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместно заседание на Областния съвет по условия на труд и Областния съвет за тристранно сътрудничество се проведе днес в Областна администрация Търговище.

На заседанието беше представен Проект на план за дейността на Дирекция „Инспекция по труда“ – Търговище през следващата година. Директорът Галя Градинарова сподели, че е предвидено  да бъдат инспектирани  предприятия от всички икономически дейности за гарантиране спазване на законодателството в областта на труда и заетостта.

Директорът на териториалната структура на НОИ Петър Стоицов изнесе данни, от които стана ясно, че броят на трудовите злополуки на територията на област Търговище през деветмесечието на 2016 година се е увеличил с 67%, спрямо същия период на миналата година. От общия брой трудови злополуки, 20 /36%/ са станали на работното място, а 35 /64%/ са се случили по време на отиване или връщане от работа. Повече от половината инциденти през деветмесечието са в сектор „Производство на електронни и електрически части и устройства за автомобили“, на второ място в списъка е секторът „Производство на необработено плоско стъкло“.

В края на  заседанието  беше определен и състав на Комисията за излъчване на победители в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд в Област Търговище през 2016 година“, който ще се проведе през месец април догодина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама