Падна обвинението срещу бургаската треньорка по художествена гимнастика Елена Симеонова

17:32, 25 ное 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Падна обвинението срещу бургаската треньорка по художествена гимнастика Елена Симеонова, дърпала ушите на малките гимнастички, съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

След незабавното самосезиране на прокуратурата и в хода на извършената от ОДМВР-Бургас и социални работници проверка, е установено, че не са установени данни за извършено престъпление от общ характер. Родителите на малолетната състезателка Ева Б. са посочили, че нямат претенции към треньор Елена Симеонова по повод действията й към детето. 

На Симеонова е бил съставен и предявен протокол за предупреждение на основание Закона за МВР.   

Симеонова не е длъжностно лице по смисъла на НК, защото не изпълнява служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация или при едноличен търговец. Деянието е от частен характер поради това, преследването на деянието може да бъде извършено по частен ред, посредством тъжба на пострадалия до първоинстанционния съд, в случая РС – Бургас, без участието на прокурор. 

Според наблюдаващия прокурор, извършеното нарушение от треньор Елена Симеонова обаче представлява дисциплинарно такова на Устава и Дисциплинарния правилник на Българската Федерация по художествена гимнастика. Затова и материалите от проверката са изпратени на същите за налагане на дисциплинарно наказание. За предприетите действия, тези административни органи ще уведомят Районната прокуратура в гр.Бургас.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама