Продължава София Филм Фест в Русе

07:48, 26 ное 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началото на втория киноден от фестивала София Филм Фест в Русе е днес, 26 ноември, 11 ч., с филма „ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА СЕВЕР” на режисьора Реми Шайе, съобщават от пресцентъра на общината.

За първи път пред публиката в Русе „София Филм Фест” ще представи специално избрани анимационни филми, които ще очароват както малките киномани, така и техните близки и „ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА СЕВЕР” е един от тях. В него се разказва една история от края на XIX в. в Русия.

Саша е момиче от аристократично семейство. Наследила приключенския дух на дядо си Олукин – прочут учен и арктически изследовател, който не се завръща от последната си експедиция на Северния полюс, тя мечтае за Великия Север.

Родителите на Саша обаче не одобряват изследователската й страст... Какво ли предприема тя? Филмът е озвучен на български език.

В 18 ч. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В РУСЕ продължава с българския филм „ЖАЖДА” на Светла Цоцоркова. Творбата, който имаше своята световна премиера на фестивала в Сан Себастиан, донесе редица награди на своя екип – за режисура и операторско майсторство, както и за актьорство на Александър Бенев и Моника Найденова.

Във филма те си партнират с големи български актьори като Светлана Янчева, Ивайло Христов, Васил Михайлов, Стефан Мавродиев, Иван Бърнев. „Жажда” е филм за различните лица на любовта. В Русе филмът „ЖАЖДА” ще бъде представен лично от режисьора Светла Цоцоркова.

„КАРЪЛ” на Тод Хейнс ще бъде прожектиран в съботната вечер от 20 ч. Един от безспорните хитове от изминалата година, филмът беше номиниран за Оскар’16 в категориите най- добра актриса в главна роля, в поддържаща роля, операторско майсторство, костюми, музика и адаптиран сценарий.

Адаптация на ключовия за творчеството на Патриша Хайсмит роман „Цената на солта”, „Каръл” разказва за две жени със съвсем различно минало, които започват неочаквана любовна връзка през 50-те години в Ню Йорк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама