Борисов успокоява: Бежанският натиск сега е най-нисък, откогато е започнал

14:32, 26 ное 16 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента бежанският натиск е най-нисък от всички времена, откогато е започнал. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на откриването на ремонтирания участък на бул. „Черни връх” със столичния кмет Йорданка Фандъкова, предаде bTV.

Той коментира, че столичани са забравили „какво представляваше булевард “Черни връх”, Околовръстното шосе и Южната дъга са били козя пътечка. Така ще остане и занапред. Направихме необходимото, това е добър подарък за софиянци. Ако е било лесно да са го направили още по времето на Тодор Живков. След всеки пленум и след всеки конгрес да са правили по един такъв булевард- ако е било лесно.  

„Два дена всяка нощ ходя до Харманли и се връщам-магистралите “Тракия”, “Марица”, в Димитровград и Хасково  площади , кръгови, всичко направено”, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Йорданка Фандъкова подчерта, че бул. “Черни връх“ е изключително тежък обект,  където е направена подмяна на цялата подземна инфраструктура само за 5 месеца, защото движението в столицата е много натоварено.  

Ситуацията в бежанските центрове в София е спокойна, коментира кмета Йорданка Фандъкова. "Навсякъде има патрули на полицията, включително и в централната градска част. В добра координация сме, както с органите на МВР, с колегите от Столична дирекция на вътрешните работи, така също и от Агенцията за бежанците, така че за момента нямаме притеснения. Хората да са спокойни, защото хората се притесняват, разбира се", заяви Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама