Община Куклен привлича таксиметрови компании

15:38, 26 ное 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Куклен очаква да привлече интерес към таксиметрови компании, след като Общинския съвет гласува годишната такса за таксиметров автомобил да бъде 300 лева.  Администрацията запази размера на местните данъци и такси и няма да прибегне до тяхното увеличаване. Причината е добрата събираемост. Заради по-ниския налог, вече е проявен интерес от таксиметрови компании, които искат да развиват своята дейност в общината.

„За първото шестмесечие успяхме да съберем повече, отколкото за цялата предходна година като сума. Спрямо плана ни се движим доста добре – над 60% събираемост имаме към този момент. Това е благодарение на някои от усилията, които положихме с изпращане на покани за погасяване на стари задължения, нещо което не се е правило през годините. Това е една от основните причини, които повишиха събираемостта”, обясниха от общинската администрация. 

На този етап не се предвижда някакво повишаване на местните данъци. В момента се подготвя наредба за вкарване на новия данък за таксиметровите превози, който беше въведен с новия закон за местните данъци и такси и беше делегиран към общините да го събират. Наредбата е приета от  Общинския съвет.

„Парите никога не стигат за съжаление, но нашият стремеж по отношение на бюджета е да държим строга бюджетна дисциплина, така че да има баланс между разходи и приходи, за да не изпадаме в ситуации на задължение и преразход на бюджета”, съобщиха още от администрацията.

Основният метод на работа е намиране на най-безболезнения начин за погасяване на старите задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама