Пет двойки отпразнуваха златни сватби в Коиловци

16:19, 26 ное 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет златни сватби накуп отпразнуваха в плевенското село Коиловци. Церемонията е традиционна и се организира за поредна година от местното читалище и Кметство Коиловци за Деня на християнското семейство.

Половин век след произнасяне на брачните слова, семействата на Ленко и Митка Стоянови, Любомир и Тодорка Павлови, Веско и Верка Гелови, Димитър и Елена Илиеви и Веско и Марийка Кирови препотвърдиха своите брачни клетви в присъствието на близки, приятели и много гости. На празничната церемония присъства и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, гост бе и кметът на Общината Георг Спартански.

Юбилярите бяха посрещнати със специална церемония по пресъздаване на венчавката им преди 50 години, вдигнати бяха наздравици и отново разменени символично брачните халки.

Празнуващите бяха поздравени и от организаторите на тържеството в лицето на кмета на с. Коиловци Румен Габров и от читалищното ръководство, от кмета на Плевен Георг Спартански, поздрави отправиха и други присъстващи на тържеството, за юбилярите имаше и много подаръци. Празненството завърши с традиционно българско хоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама