Продължава делото срещу бившата пловдивска кметица Райна Петрова

06:29, 28 ное 16 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С разпит на нови свидетели продължава делото срещу бившита кметица на район „Централен“ Райна Петрова и Надежда Минчева.

Срещу Петрова са повдигнати две обвинения, извършени във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини. Обвинението е, че тя е определила изпълнителя на договорите по ЗОП  вместо възложителите, с цел получаване на парични средства общо за 2012 г. и 2013 г. в  размер на 44 855,03 лв. Припомняме, че според обвинението Райна Петрова е лансирала една и съща фирма – "Надежда 2000" ЕООД, за доставка на хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. Общата стойност на поръчката е 376 000 лв.

Управителят на фирмата Надежда Минчева пък е обвинена за това, че през месец юни 2013 г. е дала дар – подаръчен ваучер за Тайланд на стойност 9 780 лв. на Райна Петрова.

Делото започна в края на мината седмица с разпит на част от 6-те призовани смидетели. Припомняме, че една от тях-директор на детска градина „Радост“ заяви,че не й е била препоръчвана въпросната фирма „Надежда 2000“. Оказа се, че има противоречие  в това, което каза днес и онова, което е заявила при извършения разпит от разследващите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама