Русенско училище създава нова образователна игра

07:41, 28 ное 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Частната детска градина „Леонардо да Винчи“ подготвят създаването на нова книга игра „Пътешествието на Мравката” – образователен продукт на хартиен и електронен вариант с флаш- карти и игри за интерактивна дъска. Чрез играта децата ще се запознаят с културните, традиционни и етнически особености на различни народи.

Главният герой Мравката е турист, който пълзи по дървета, символизиращи различни държави. Пътешествието започва от корените, където Мравката опознава произхода и миналото на държавите, продължава по стеблото и достига до клоните, които са днешната реалност и днешните празници на народите.

При изкачването на всяко дърво Мравката ще получи знаменце (национален флаг). Целта е да се съберат всички знамена, символизиращи знанията за шест държави, съобщават още от училище „Леонардо да Винчи“.

Основната идея е децата да получат мултикултурни познания още в ранна детска възраст, да възприемат многообразието на света около себе си и да израстват  като толерантни, креативни и мотивирани за развитие европейски граждани.

Мултикултурните познания са акцент в образователната концепция на частното училище „Леонардо да Винчи“, където учат деца от смесени бракове, деца от български семейства, живеещи в чужбина, които през лятото посещават училището и се възпитават на любов към своя произход и традиции.

Много често училището е партньор в международни проекти, които улесняват междукултурната комуникация и обмена на педагогически опит.

Играта „Пътешествието на Мравката” е част от проекта „TREE - Traditions, Reality, Education, Entertainment”, осъществяван от Частна детска градина „Леонардо да Винчи” по програма „ЕРАЗЪМ+“. Координатор на проекта е русенското училище, а партньорите са от Румъния, Полша, Литва, Унгария и Турция.

Гости от всички държави участници ще се съберат в Русе на 28 и 29 ноември, за да наблюдават работата в детската градина и да представят куклата символ на новата игра, която ще бъде създадена колективно от всички партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама