Каратеките Димитър Димитров и Фатих Фаик с бронзови медали от европейски първенства

10:53, 28 ное 16 / Спорт 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Димитров от Шумен завоюва бронз на 30-то издание на Европейско първенство по карате киокушин в категория за мъже до 75кг.

Състезанието се проведе в гр. Арнем –Холандия. Участие взеха 500 състезатели от 33 държави в категории - юноши, девойки, мъже и жени.

Димитров пребори представителите на Полша и Холандия, но загуби от руснак.

Димитър е завършил НСА със специалност треньор по карате, има черен колан 1-ви дан и носи ранга сенсей. Той е треньор в СКК ”Киокушин” - Шумен и в националния отбор на България.

След поредния си успех, сенсей Димитров започва усилени тренировки за предстоящото световно първенство, което ще се проведе през октомври 2017 г. в Токио.

Фатих Фаик от СК „Киокушин” – Нови пазар също спечели бронзов медал в кат. до 60 кг. при кадетите на Европейското първенство по Киокушин карате в София. 



Преодолявайки травма, получена още в първата среща, Фатих записа три последователни победи и загуби на полуфинала, заради неволно нарушение на правилника от негова страна. Другият новопазарчанин Илиян Юнаков, дебютира при младежите до 22 години и въпреки, че загуби от един от медалистите в кат. до 65 кг., показа висок боен дух и добра техника.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама