Изправят Бабата пред съда за убийството на наркодилъра Костов в Поморие

12:47, 28 ное 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд помориеца Димитър Димитров-Бабата. 35-годишният мъж е подсъдим за това, че на 15 ноември миналата година около 19,40 ч. пред арт клуб „Омар” в родния си град застреля 33-годишния наркодилър Иван Попов, по прякор Костов.

Димитров е подсъдим и за това, че при  условията на реална съвкупност с горепосоченото престъпление придобил на неустановена дата и до деня на престъплението държал боеприпаси и огнестрелно оръжие – пистолет “Макаров”.

Бабата и Костов се познавали отдавна. Били в добри приятелски отношения, които рязко се влошили няколко дни преди инкриминираната дата. На 14 ноември 2015 г. Димитров и негов приятел пътували с автомобил. Тогава получили обаждане от Костов да се видят. Срещата се състояла на паркинг до пицария „Спарта“ в Поморие. Двамата слезли от колата. Същото направил и Иван Попов, който се нахвърлил изневиделица срещу Димитров, като започнал да го удря с гумен чук е областта на таза. Виждайки това, аверът на бития побягнал. След като нанесъл ударите, Попов и Димитров имало разговор, след който първият взел ключовете от колата, с която опонентът му се предвижвал.

На следващия ден, 15 ноември, около 17:00-17:30 ч. в Поморие, Димитър Димитров се видял с друг негов приятел. Двамата паркирали автомобила си пред хранителен магазин, за да си купят нещо за ядене, което и сторили. След това седнали да хапнат предна пейка пред търговския обект. Тогава забелязали автомобил, който паркирал в близост до магазина. От него слезли Иван Попов-Костов и още един мъж. Виждайки това, Бабата казал на приятеля си да бяга. Костов видял това, след което отишъл до автомобила на побягналите, който бил отключен, и им взел мобилните телефони.

По-късно през деня Димитров и неговият приятел се срещнали с още един техен познат и разговаряли за инцидентите. Тримата се придвижвали с автомобил, когато видели колата на Костов пред клуб „Омар”. Слезли и се насочели към него. През това време Костов с двама негови приятели си поръчали храна. Когато той видял Димитров през прозорците, станал от масата и се насочил към изхода. Това направили и неговите двама авери. Не след дълго двете групи се оказали една срещу друга на близко разстояние. Тогава Димитров извадил пистолет, който другите двама мъже от неговата група не знаели, че носи. Бабата стрелял 9 пъти по посока на Иван Попов, който починал на място. Убиецът напуснал местопроизшествието, като по-късно бил задържан. Впоследствие на него му беше наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ заради здравословни проблеми.

Бургаският окръжен съд е насрочил заседанието си за 19 декември тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама