Изправят пред русенския съд 45-годишен, представил фалшиви документи пред застраховател

13:45, 28 ное 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишен мъж, за съставяне на документ с невярно съдържание, който представил  пред застрахователно дружество, с цел получаване на обезщетение. Информация за предстоящото дело съобщават от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Здравко Р. е за това, че на  06.08.2015 г. в гр.Русе, чрез съставяне на документ с невярно съдържание – Уведомление за щети по МПС от него  до ЗАД „Алианц България“ – гр.София, съзнателно направил опит да даде възможност на друго юридическо лице – Сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – гр.Исперих,  да получи без правно основание чуждо движимо имущество – парична сума в размер на 14 860 лева, собственост на ЗАД „Алианц България“ – гр.София, като деянието останало недовършено по независещи от волята му причини - престъпление по чл.212, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Обвиняемият  работел в Сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – гр.Исперих, на длъжност „специалист – ловно стопанство“. С оглед спецификата на заемана длъжност - по всяко време на денонощието да отговаря на сигнали за бракониерски прояви, му  бил поверен новозакупен от дружеството автомобил. На 27.08.2014 г. обвиняемият, застраховал в ЗАД „Алианц България“, лекия автомобил „Грейт Уол“, като полицата била в размер на 21 800 лв. На 05.08.2015г., непълнолетният син на обвиняемият, въпреки, че бил неправоспособен водач, взел служебния автомобил на баща си и започнал да го управлява, но изгубил контрол и се блъснал в дърво. Обвиняемият уведомил  органите на МВР за настъпилото пътно-транспортно произшествие, като заявил, че той е управлявал автомобила.  В тази връзка  в офис на ЗАД „Алианц България“ в гр.Русе, подал уведомление за щети по МПС от 06.08.2015г., като декларирал, че при пътно-транспортното произшествие моторното превозно средство е било управлявано от него.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама