От 1 декември приемат декларации за таксиметров превоз

14:28, 28 ное 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 декември на гишетата на дирекция „Местни данъци“ към Община Варна могат да се подават декларации по чл.61х от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху таксиметров превоз на пътници. Причината са измененията на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) и Закона за автомобилните превози (ЗАП), съобщиха от общинската пресслужба.

Съгласно §7 (1) от Закона „Разрешенията за извършване на таксиметров превоз на пътници, издадени по реда на Закона за автомобилните превози до влизането в сила на измененията, запазват действието си до изтичането на срока, за който са издадени, но не по–късно от 31 декември 2016 г."  От същата дата -1 декември, на гишетата на Информационния център в сградата на Община Варна, могат да се подават заявления за изпълнение на Услуга № 9056 „Издаване на разрешение за извършване на  таксиметров превоз на пътници“и Услуга № 9060 „ Издаване на комплект от 2 (два)  броя стикери към разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници“. 

Към заявление за услуга № 9056 се прилагат следните документи:

-      Удостоверение за регистрация – копие;

-      Списък към удостоверение за регистрация за таксиметров превоз – копие;

-      Удостоверение за техническа изправност на ППС и на талона към удостоверението – копие;

-      Удостоверение водач на лек таксиметров автомобил – копие;

-      Удостоверение, че превозвачът няма задължения за данъци или осигурителни вноски, освен когато са отсрочени или разсрочени по законов ред. Изискването за липса на задължения се отнася и за водача, извършващ таксиметрови превози от името на регистриран превозвач за своя сметка – оригинал;

-      Копие на страниците на паспорта на таксиметровия апарат, съдържащи информация за регистрационния номер на автомобила, превозвач и данъчно задължено лице, заверка от Метрология

-      Документ, удостоверяващ платен дължим данък върху таксиметров превоз на пътници, за срока за който е издадено разрешението.

-      При подаване на заявление за повече от 10 автомобила да се приложи Списък с регистрационните номера на автомобилите, за които следва да бъде издадено разрешение, заверен от превозвача.

Всички копия следва да бъдат заверени за „Вярно с оригинала“ от превозвача. Съгласно чл.24а, ал.7 от ЗАП разрешението се получава, след като е платен дължимият данък върху таксиметров превоз на пътници, за срока за който е издадено разрешението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама