„Карлсберг-България” стартира в Шумен кампания „Наздраве за природата!“

14:31, 28 ное 16 / Любопитно 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Карсберг-България” стартира от Шумен кампанията „Наздраве за природата!”. Това съобщиха от пресцентъра на фирмата.

В замяна на стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира компанията ще раздава безплатно комплект от 6 „бомбички” „Шуменско”.

Инициативата е насрочена за 3 декември от 11 часа на площад „Освобождение”, а целта й е да повиши информираността на местните жители и гостите на града за ползите от рециклирането на бирени опаковки. Кампанията „Наздраве за природата!“ е част от политиката на компанията за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Идеята е й е да насочи вниманието на общността към проблемите на околната среда и отговорното поведение, което всеки жител може да предприеме, за да намали отпечатъка на своето домакинство върху природата.

В събота  в Шумен всеки желаещ може да върне минимум 6 стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране и в замяна ще получи еднократно 6 „бомбички” „Шуменско”, като комплимент на благодарност от компанията.

Екипът на „Карлсберг” призовава гражданите на Шумен да донесат максимално много опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята загриженост към природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък сред местната общност.

Екип на „Екопак България“ ще съдейства за разделното сортиране на бирените опаковки и ще разяснява в детайли на всички посетители ползите от рециклирането – чрез интерактивни игри, филми и образователни програми.

Поканите и брошурите, които ще се разпространяват от 30 ноември в града, също са предвидени за обратно събиране от страна на организаторите и ще бъдат включени в механизма на рециклиране, който събитието на място демонстрира. 

За гостите на събитието ще пее „Подуене блус бенд”, а сред официалните лица ще бъдат зам-кметът Найден Косев, мениджърът по корпоративни и правни въпроси в „Карлсберг-България” Анета Сланчева и мениджърът на пивоварна "Шуменско“ Емил Петров. „В Карлсберг България вярваме, че разделното събиране на бирения амбалаж е все още недостатъчно популярно и че може заедно да направим така, че празните бирени опаковки да попаднат  на правилното място и отново да влезнат в употреба.  Събитието, което организираме, е сред първите стъпки към ангажирането на местното гражданство в съвместни усилия за насърчаване на отговорното поведение – както от страна на бизнеса, така и на отделните потребители – защото всички сме част от една общност и заедно влияем на екологичния й отпечатък“, сподели Емил Петров. 

Събитието на „Карлсберг-България” се организира с подкрепата на Община Шумен и „Екопак България“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама