Над 18 000 души дегустираха младо вино в Стария град на Пловдив

15:19, 28 ное 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При изключително голям интерес премина тазгодишното осмо издание на „Дефиле на младото вино“ в Пловдив. Дегустациите на младо вино се проведоха в емблематичните къщи на Стария град по традиция в последния уикенд на месец ноември. Събитието регистрира рекорден брой посетители  – над 18 000 души през 3-те  дни се насладиха на младите вина на 32 винопроизводители от цяла България. Организирани групи чуждестранни и български туристи се включиха в дегустациите  и посетиха Стария град на Пловдив.

Дегустациите бяха съпътствани от специално подготвения репертоар на изключителните музиканти и танцьори от Ансамбъл Тракия, които радваха посетителите на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната.

На провелата се на 26ти ноември „Вечер на майсторите на виното“ бяха обявени наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента определен от дегустационната комисия

„Дефиле на младото вино” цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино, да привлече повече туристи и гости на града и страната. В уютната атмосфера на възрожденските къщи на Стария град на Пловдив, гостите на фестивала имат възможност да дегустират младите вина на производители от различни райони на страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама