Община Хитрино с нов юрист до дни

15:28, 28 ное 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима кандидати се явиха на конкурс за вакантната длъжност юрисконсулт в община Хитрино. С най-голям шанс да заеме позицията е Веселка Иванова от Шумен. При двата етапа на конкурса – решаване на тест и интервю тя получи обща оценка 127,2 точки. Висок резултат от 123,6 точки получи и Октан Мехмед, следван от третия Ганчо Иванов, събрал 114,6.

Петчленна комисия в състав заместник кметът  Ахмед Ахмедов, секретарят на общината Емине Юзеир, адвокатът Борислав Геронтиев  и експерти от общината до десет дни ще реши кой ще бъде  новият юрист. Комисията оценява представянето на кандидатите в двата тура. Изискванията към тях са да имат висше образование специалност право и образователно-квалификационна степен „магистър”.  От  длъжностната  характеристика е видно, че юрисконсултът изготвя правни становища, дава юридически консултации по проблеми, свързани със законосъобразното функциониране на общината. Освен това изготвя заповеди и договори. Ста ртовата заплата е 650 лева.

Отношение по избора ще вземе и кметът Нуридин Исмаил. „Ще се запозная подробно с материалите от конкурса и тогава ще преценя. Ще се съобразя задължително и с високите резултати, постигнати от кандидатите”, заяви пред Topnovini.bg кметът Нуридин Исмаил. До десет дни след провеждане на интервюто  Исмаил ще издаде заповед за назначение.

До конкурса се стигна тъй като бившият юрисконсулт спечели позицията” Младши съдия” в Софийски градски съд, съобщи секретарят на община Хитрино Емине Юзеир. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама