Ексшефът на „Бургасинвест“ да влиза веднага в затвора, постанови прокуратурата

15:33, 28 ное 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативната прокуратура в Бургас е потвърдила постановление на Окръжната прокуратура в града, с което е отказано отлагането на изпълнение на наказанието на осъдения с влязла в сила присъда бивш шеф на „Бургасинвест“ Атанас Щерев. Той е подал жалба, с която е поискал изпълнението на наложеното му  ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. при първоначален „общ“ режим да бъде отложено, тъй като на ръководеното от него търговско дружество предстояло да финализира финансово-значими  договори.

Припомняме, че Щерев е осъден с влязла в законна сила осъдителна присъда затова, че на 5 януари 2014 г. в гр. Бургас при управление на лек автомобил „Форд“ нарушил правилата за движение по пътищата, като приближил пешеходна пътека, не намалил скоростта си на движение и не спрял, за да пропусне пресичащата пешеходка Антоанета Димитрова, като по непредпазливост й причинил тежка черепно-мозъчна травма, довела до смъртта на пострадалата.

Окръжна прокуратура–Бургас е определила жалбата като неоснователна, като е приела, че не са налице необходимите законови предпоставки изпълнението на наказанието да бъде отложено.

Апелативните магистрати са потвърдили постановлението на предходната инстанция.

Постановлението може да бъде обжалвано пред Върховната касационна прокуратура в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама