Двойки от топ 50 на световната ранглиста идват за международния турнир по спортни танци в Русе

16:06, 28 ное 16 / Спорт 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подробности за предстоящите Международен турнир по спортни танци „WDSF WORLD INTERNATIONAL OPEN RUSE 2016“ под егидата и за купата на кмета на Община Русе, както и Открит Национален турнир за български танцови двойки разясниха днес кметът Стоилов, директорът дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и организаторът Иван Деспотов.

„Предстои едно прекрасно събитие със сериозни традиции, което всяка година се разраства, утвърждавайки Русе като център на спортните танци не само в страната, но и в Европа. Този уикенд русенци и гости на града ще могат да се насладят на уникален спорт, съчетаващ красота и воля на духа. Вярвам, че и тази година интересът ще е голям, предвид високия стандарт на тазгодишното издание на състезанието“, коментира кметът Пламен Стоилов.

Деспотов благодари за съдействието на Община Русе, както и за подкрепата на Министерството на младежта и спорта, без които, по негови думи турнирът нямаше да е същият. Той сподели, че постъпилите до момента заявки са над 400 професионални двойки, като над 10 от тях са от Топ 50 на световната ранглиста. „Очакваме двойки от цяла Европа, Колумбия, Австралия и Русия, които ще бъдат журирани от квалифицирани, известни и класови съдии“ – каза още г-н Деспотов.

Международният турнир ще се проведе на 3 и 4-ти декември в Булстрад Арена.

Програма 03.12.2016 г.(събота):

10:00 часа – Начало на Национален турнир

14:00 часа – Начало на Международен турнир (предварителни кръгове)

17:30 часа – Официално откриване и финали

Програма 04.12.2016 г.(неделя):

10:00 часа – Начало ДЦА и юноши международен турнир

14:00 часа – Начало международен турнир (предварителни кръгове)

17:30 часа – Финали открито Световно първенство

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама