Румен Радев отказа да присъства на свикания от Плевнелиев съвет по сигурността

16:45, 28 ное 16 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът отправи към мен покана да присъствам на утрешното заседание на КСНС на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“. Оценявам протоколния жест на г-н Плевнелиев, но считам, че не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност. Това пише новоизбраният президент Румен Радев в официалната си фейсбук страница.

Припомняме, че на 29.11, вторник, ще се проведе Консултативен съвет за национална сигурност. Той беше свикан от президента Росен Плевнелиев с цел да се предотврати политическа криза след оставката на кабинета "Борисов 2" и да се обсъдят предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори. Тази отговорност не бива да се размива. Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки", пише още Радев.

Той също така призовава участниците в КСНС "да вземат зряло и отговорно решение с мисъл за бъдещето на България". Радев заявява и готовност, след като всъпи в длъжност, да се съобрази с всяко решение и взето в съвета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама