Съдът в Плевен праща в затвора трима шофьори, причинили смърт на пътя

16:50, 28 ное 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима шофьори са осъдени миналата седмица за причинени тежки катастрофи със загинали,съобщи пресцентърът на Окръжния съд в Плевен.

С присъда от 22 ноември състав на Плевенски окръжен съд е признал за виновен М.К. 

Съдът е наложил наказание лишаване от свобода в размер на 2 години на М.К за това, че на 5 август миналата година в Плевен,в района на кръстовище, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Н. Ц

. Деецът е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия.

 Изтърпяването на присъдата му се отлага с 3-годишен изпитателен срок. На основание чл.58а ал.1 от НК съдът е намалил така определеното  наказание с една трета и осъжда подсъдимият М.К. на 1 година и 4 месеца, изтърпяването на което отлага с 3-годишен изпитателен срок.

М.К. няма право шофира за срок от година и половина.

 М. М. е признат за виновен, че на 17 февруари т.г. в плевенско село, при управление товарен автомобил е нарушил правила за движение от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на А. А. , като след деянието деецът е направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия.

Шофьорът е осъден на 3 години лишаване от свобода като е оправдан по обвинението, че след катастрофата е избягал от мястото на инцидента.

Наказанието му е отложено с 5-годишен изпитателен срок. М.М. е лишен от право да управлява автомобил за срок от 4 години.

С най-тежка присъда е Д.Д., признат за виновен за това, че на 25 август 2014 г. в плевенско село се движил в населено място със скорост 83.55 км./ч. при разрешена скорост от 50 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на П. Л. и комбинирана средна телесна повреда на К.И.

Деецът е управлявал моторното превозно средство без да има необходимата правоспособност, се посочва в съобщението от пресцентъра на съда.

 Д.Д. ще излежи 3 години при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Той няма право да управлява автомобил за срок от 3 години.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама