Ученици от Шумен с награда от състезанието Varna Spaghetti Engeenering

16:57, 28 ное 16 / Любопитно 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен спечели Специалната награда в състезанието Varna Spaghetti Engeenering.

Четвъртото издание на състезанието се проведе във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. В него се включиха 20 отбора от професионални гимназии и студенти в строителни специалности.

Бъдещите строители вдигнаха 9 кули и 11 моста от спагети. Общо 15 килограма спагети бяха използвани за строителство на различни съоръжения

Ученическите екипи имаха на разположение по 400 грама спагети, за да дадат воля на фантазията си и да построят съоръжение с въртящи се части, отговарящо на правилата и критериите за оценка: сложност, височина, икономичност и динамични натоварвания. Студентите трябваше да направят атрактивен и стабилен мост с подпорно разстояние 40 см с подвижни части.

Учениците от Шумен спечелиха Специалната награда на варненското управление на Камарата на строителите.

Макетите от спагети бяха оценени от авторитетно жури с председател Виктор Бузев – главен архитект на Варна.

Всички участници получиха грамоти, които имат тежеста на успешно положен кандидатстудентски изпит за всички инженерни специалности в катедра „Строителство на сгради и съоръжения“, като отличените на призовите места ученици от професионалните гимназии получават и допълнителни преференции за обучение във ВСУ „Черноризец Храбър“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама