Средец грейва с коледни светлини на 1-ви декември

17:19, 28 ное 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светлините на коледното дръвче в Средец, което е поставено на площад „България”, ще грейнат на 1-ви декември в 17,30 часа, съобщиха от местната общинска администрация.

Празникът ще започне с детски спектакъл „Коледно звънче звъни”с  участието на Дядо Коледа, децата от ОДЗ „Снежанка”, ОДЗ „Бърборино”, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” - гр. Средец и ДФФ „Алени божурчета”. Снежанки и елфи ще посрещнат малчуганите с вълшебни коледни късмети и много занимателни закачки и лакомства пред коледна къщичка.

По традиция през декември Белобрадия старец и неговата свита от приказни герои ще гостува на децата от детските градини в община Средец. Малчуганите от селата Дебелт, Загорци, Орлинци, Факия и Дневния център за деца с увреждания в Средец ще се срещнат с Дядо Коледа и неговата свита на 12, 13, 14, 16, 20 и 21 декември.

На 6 декември – Никулден, в градинката пред църквата „Всех Святих“ ще има Коледен базар и музикална програма. Ще бъде осветена Никулденска обредна трапеза. Празничният ден ще продължи с раздаване на осветените ястия.

В Кулинарен конкурс – „Празнична трапеза от Коледа до Васильовден” в Трансграничен културен център за деца сили ще премерят най- добрите кулинари в общината. Ще бъдат обявени и победителите в конкурса за най-красива коледна украса. На 20 декември /вторник/, когато е Игнажден, в читалище „Пробуда – 1897“ в Средец празничен коледен концерт „Коледа е вън, чуй далечен звън!”ще зарадва почитателите на фолклора.

Коледарчета от ОДЗ „Снежанка” ще гостуват на общинската администрация на 22 декември /четвъртък/.

Вижте пълната програма на празниците в община Средец в прикачения файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама