Борисов нареди областните управители да следят за снегопочистването и да му докладват при проблем

18:17, 28 ное 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След предупрежденията на АПИ към шофьорите заради очакваните в следващите дни снеговалежи, а в София кметът Йорданка Фандъкова нареди на снегорини да са в готовност, премиерът Бойко Борисов също се включи в подготовката за началото на зимния сезон.

Бразпореди на областните управители да следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от републиканската и общинските пътни мрежи във връзка с очакваните снеговалежи, съобщават от правителствената информационна служба.. 

Министър-председателят получи уверение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“, че на територията на страната вече са разположени в готовност над 3120 снегопочистващи машини. АПИ е сключила 35 договора с фирми, ангажирани в почистването на републиканската пътна мрежа.

Премиерът разпореди при утежняване на обстановката поради метеорологични условия или неизпълнение на договорни задължения от фирмите да му бъде докладвано незабавно за предприемане на допълнителни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама