Голямо количество контрабандни цигари и тютюн заловиха русенските митничари

13:44, 30 ное 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два случая на контрабанда на тютюневи изделия предотвратиха митническите служители от Митница Русе. Задържани са 350 кутии нелегални цигари и 13.11 кг насипен тютюн без документи за платен акциз. Информация за задържаните стоки съобщават от граничната служба в града. 

При първия случай митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика" от Митница Русе са открили нелегални цигари при проверка на  камион с турска регистрация, излизащ от страната през ГКПП Дунав мост Русе - Гюргево. По метода „анализ на риска" камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че  в шкафа за инструменти и в шофьорската кабина, са укрити общо 350 кутии цигари с марката "LM", с надпис „for duty free sale only".

При друг случай митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница  Русе, след получаване на оперативна информация за разпространение на акцизни стоки, извършват проверка в град Търговище. В близост до офис на куриерска фирма митническите служители спират за проверка  мъж, който излизайки от офиса на фирмата пренася голям чувал. При проверката се установява, че в чувала има 13 черни найлонови чанти,  пълни с 13.11 кг нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол.

Тютюнът и цигарите са задържани. По случаите са образувани незабавни производства по описа на Митница Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама