Национално състезание се проведе във финансовата гимназия в Добрич

06:45, 04 мар 17 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов организира 20-ото Национално ученическо състезание по икономика за възпитаниците на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” – Добрич. Състезанието се проведе за трети път в направление „Застраховане и осигуряване”. За тазгодишното издание, в елитното добричко училище гостува екип от преподаватели към катедрата-организатор в лицето на доц. д-р Николай Нинов – зам.-ректор на Стопанска академия по „Студентска политика и институционални комуникации”, доц. д-р Румен Ерусалимов – ръководител на катедрата и доц. д-р Венцислав Василев – координатор в дистанционно обучение.

Преди същинския старт на състезанието гостите от свищовското Висше училище проведоха работна среща с ръководството на ФСГ.

Предизвикателството, което отправиха организаторите бе свързано с това, състезателите да се превъплатят в ролята на мениджърски екип на застрахователно дружество, който осъзнава актуалните пазарни потребности, предизвикателствата на променящата се околна среда и високите изисквания на клиентите в сферата на застраховането. От тях се изискваше перманентен трезв анализ и изпреварващи действия по пътя към отстояване лидерската позиция на съответното дружество на българския застрахователен пазар и евентуалното навлизане или затвърждаване на позициите на чужд пазар. Учениците представиха не само конкретния застрахователен продукт, но и избраните продажбени средства, и идеи за промотиране на предлагането му от съответното застрахователно дружество. В рамките на презентациите, отделните екипи бяха подготвили и импровизирани рекламно-информационни материали, които затвърдиха в журито демонстрираните качества на учениците.

Тричленното жури единодушно определи за победител V-ти отбор ЗАД „ДЗИ” – Веселина Галинова Илиева и Есин Билгин Халил от ХI А клас, чиято идея за застраховка „Рента срещу недвижим имот” бе представена изключително професионално от двете ученички.

Победителите от 20-ото Национално ученическо състезание в направление „Застраховане и осигуряване”, както и всички ученици от останалите отбори, получиха освен подаръчен комплект от организаторите на състезанието, но и най-очаквания подарък – сертификат за участие в състезанието, благодарение на който могат безпрепятствено да се обучават по първа желана и избрана от тях специалност и форма на обучение в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.

Награди получиха още Миглена Стефанова – учител в гимназията и менторите, помагащи на отборите. Стефан Костов също връчи на победителите специални фирмени награди от името на ЗАД ДЗИ клон Добрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама