Монако обърна Сити и се класира за четвъртфиналите в Шампионска Лига

00:08, 16 мар 17 / Спорт 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В зрелищен сблъсък на стадион „Луи II” отборът на Монако победи с 3:1 Манчестър Сити и така с общ резултат от 6:6 от двата мача се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига.

Домакините започнаха по-агресивно срещата, като още в 7-та минута пред Килиан Мбапе се откри отлична възможност да открие резултата, но Кабайеро показа завиден рефлекс и успя да избие. Минута по-късно младата сензация на „червено-белите“ отново получи топката и този път хладнокръвно я изпрати в мрежата на Сити за 1:0.

Французите имаха отлична възможност в 15-та минута да покачат резултата на 2:0, но попадение на Мбапе резонно бе отменено заради засада. Това информира БГНЕС.

В 29-та минута Менди бе оставен да пробие по левия фланг, като след брилянтно негово подаване, топката се озова във Фабиньо, който със силен шут от центъра на наказателното поле прониза мрежата на Кабайеро за втори път.

До края на първото полувреме футболистите на Леонардо Жардим имаха възможност да реализират трето попадение, докато играчите на Пеп Гуардиола така и не успяха да застрашат противниковата врата. Така и резултатът до края на първата част остана непроменен.

След подновяването на играта първата по-опасна ситуацията бе създадена от английския отбор. В 50-та минута Силва бе изведен прекрасно, но Субашич излезе решително и улови топката. Седем минути по-късно Агуеро също можеше да отбележи, но Стърлинг закъсня с подаването си към аржентинеца и защитата на Монако успя да се справи с опасната ситуация.

В 64-та минута пред Манчестър Сити се откри най-чистата възможност за гол, но уникална намеса на Субашич не позволи на Агуеро да отбележи.

В 71-та минута след куп пропуски логичното се случи. Силен удар отдалеч на Стърлинг бе избит от стража на Монако, но топката попадна в Сане, който с мощен шут я изпрати в опразнената врата на „монегаските“ за 2:1.

В 77-та минута футболистите на Жардим не закъсняха с това да отвърнат на своя съперник, като след центриране на Лемар, Бакайоко се извиси над всички и с глава реализира за 3:1.

До края на мача играчите на Гуардиола се опитаха да стигнат до нужното за тях попадение, но защитата на домакините не се пропука.

Така с общ резултат от 6:6 от двата мача и с по-добри показатели от първата среща „монегаските“ се класираха за четвъртфиналите.

В другия мач от тази вечер Атлетико Мадрид и Байерн Леверкузен завършиха при резултат 0:0 на стадион „Висенте Калдерон“. В първата среща на „БайАрена“ „дюшекчиите“ победиха с 4:2 и така продължават към следващата фаза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама