Бургаски митничари откриха над 30 000 контрабандни цигари

11:18, 16 мар 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 31 360 къса контрабандни цигари в 1568 кутии без акцизен бандерол са открили служителите на пункт Лесово към Митница Бургас през последните дни. Папиросите били скрити в тайници на три камиона, микробус и в автобус  с пътници. Нарушителите са четирима  българи, един румънец и един иранец, които са влизали в България от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“.

12 600 къса (630 кутии) цигари без акцизен бандерол с търговска марка „LM" са открити в двоен таван в шофьорската кабина на камион, управляван от български гражданин. Нарушителят е признал, че е закупил и укрил цигарите с търговска цел, за да ги пласира в България. 7560 къса (378 кутии) цигари без бандерол с търговски марки „LM", „Karelia", "EVE" и „Marlboro", всички с надписи „DUTY FREE", са открити в шест черни найлонови торби, поставени под седалките на влизащ в страната от Турция автобус  с пътници. Установено е, че цигарите са собственост на пътуващи в автобуса две българки.

Други 4400 къса (220 кутии) цигари „LM" и „Pall Mall" без акцизен бандерол са намерени в кутия за пожарогасители в камион с румънска регистрация. 3800 къса (190 кутии) цигари с марка "Victory Slims Deluxe" са иззети от тайник в таблото на влекач с ремарке, управляван от ирански гражданин. Още 3000 къса (150 кутии) цигари с марка „Assos“ са открити под предния капак на микробус с българска регистрация при поредна митническа проверка. 

Нарушителите са санкционирани с актове по Закона за митниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама